Az amerikai Lumenis, Lumenis M22több mint 50 éve, 1966 óta világelső szépészeti lézergépek gyártásában; folyamatos fejlesztéseivel a legkorszerűbb megoldásokat biztosítja.

A fény alapú technológiák nem csupán az orvos-esztétikai kezeléseket forradalmasították, a Lumenis a szemészet, sebészet és bőrgyógyászat területén is számos innovatív megoldással állt elő. A Lumenis klinikai tapasztalata testesül meg minden egyes berendezésben: a készülékek „okos” beállításokkal biztonságos és hatékony kezelést biztosítanak minden bőrtípus és elváltozás kezeléséhez.

A Lumenis számokban

 • Innovatív technológia: több mint 220 bejegyzett szabadalom és számos FDA (Food and Drug Administration) tanúsítvány
 • Globális viszonylatban: jelenlét több mint 100 országban, több mint 80.000 telepített berendezéssel
 • Elkötelezettség: a Lumenis név egybeolvadt a magas színvonallal, az erős fogyasztói elkötelezettség védjegyévé vált

4 különböző technológia egy berendezésben – M22

A Lumenis M22 multiplatform berendezés a Lumenis által szabadalmaztatott, világújdonságnak számító technikákkal teszi minden eddiginél hatékonyabbá és kényelmesebbé a kezelést. 22 féle bőrproblémára nyújt áttörő megoldást. A Lumenis innovatív rendszere rendkívül hatékony, négy kezelő technológiát és olyan fényszűrőket egyesít magában, mellyel több száz beállítás lehetséges, rendkívüli pontosságú beállításaival pedig hatékony megoldást biztosít a bőrproblémákra.

1.Universal IPL

 • Szabadalmaztatott 4. generációs (OPT) IPL, mely a legkorszerűbb IPL techológia a világon
 • Kompakt kezelőfej, cserélhető szűrőkkel és fényszabályozókkal

2.ResurFX™  lézer

 • Valódi frakcionált, nem ablatív lézer, CoolScan™  technológiával
 • Bőrfiatalító és bőrmegújító kezelés a bőr felületének sérülése nélkül

3.Multi-Spot Nd:Yag

 • Az egyetlen kezelőfej többszörös sorozatos impulzusleadással
 • 2 méretű, másodpercek alatt cserélhető fényszabályzóval
 • Kifejezetten a láb vénáit és a lábakon lévő értágulatot kezeli

4.Q-Switched Nd:Yag 

 • Egyenletes, homogén sugárnyalábok a maximális hatékonyság és biztonság érdekében
 • Kifejezetten sötét (kék és fekete) tetoválások eltávolítására alkalmas

Universal IPL: A Lumenis IPL technológiája (OPT)

universal IPLAz IPL rövidítése az Intense Pulse Light-ból ered, amely egy nem-koherens fénytechnológia, melyre jellemző, hogy a fénynyaláb hullámhossza 515 nm és 755 nm között oszlik el, az energialeadás különböző hullámhosszokon történik. A Lumenis által továbbfejlesztett, és egyedülálló IPL megoldás optimális hatékonyságot, biztonságot és egyszerű használatot biztosít. Ennek eredményeképpen az IPL kezelések során használható az ún. OPT (Optimal Pulse Light) technológia, melynek lényege, hogy adott hullámhosszon a kiválasztott mintázatnak megfelelően történik az energialeadás. Ennek értelmében az egy lövés során leadott energia több, akár két vagy három részre is bontható, így lehetővé válik, hogy széles spektrumon, különböző célokra használják fel, a bőr más-más tartományaira célozható. Az eljárás során kiválasztható mintázatok problémaspecifikusan az egyéb beállítási lehetőségekkel együtt (pl. hatóidő, energialeadás erőssége) kiválóan alkalmazhatóak vaszkuláris kezelésekre, pigmentfolt eltávolításra, bőrfiatalításra is.

A hullámhossz növelésével és a helyes technológia alkalmazásával egyre mélyebb régiókban kezelhetünk:

ábra1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezelendő problémának és bőrtípusnak megfelelő szűrőt behelyezzük a kezelőfejbe, ami beállítja a kívánt hullámhosszt, majd a  kezelőfejet a bőrre helyezzük. A kezelőfej széles spektrumú pulzáló fényt bocsát ki, közben a beépített applikátor hűti a bőrt.  A fény behatol a szövetbe, és elnyelődik a megfelelő rétegben (Pl. érelváltozások esetén vaszkuláris kromofórokban, pigmentfotok és léziók esetén a melanin kromofórokban). Az OPT technológiával fokozatosan emelhető a hőmérséklet a megcélzott elváltozásban addig, amíg el nem pusztul, miközben a környező szövetek és a felhámréteg biztonságos hőmérsékleten tartható (ezért a szövődmények kialakulásának kockázata minimális). A szervezet pedig természetes folyamatain keresztül eltávolítja az elváltozás fény által elpusztított törmelékeit, így a bőr egyenletesebb és fiatalos megjelenésű lesz.

 • A LUMENIS által szabadalmaztatott Optimal Pulse Technology (OPT) segítségével a kezelő személyzet képes irányítani az impulzus alakját. Ezzel a kezelés kímélőbb és kényelmesebb. a 4. generációs IPL lehetővé teszi, hogy a megcélzott elváltozást az elpusztításához szükséges megfelelő hullámhosszon, de a lehető legkevesebb energiával kezeljük, így a kezelése finomabb és biztonságosabb, mint valaha
 • Az OPT technológia figyelembe veszi a páciens bőrtípusát, az elváltozás mélységét, az anatómiai terület érzékenységét, az elváltozás típusát és a kromofóra sűrűségét.
 • Az IPL kezelőfej Expert szűrőkkel van ellátva, ami több bőrprobléma célzott kezelését teszi lehetővé.

Az ábra szemlélteti, hogy adott hullámhosszon működő szűrők milyen mélységben fejtik ki hatásukat:

ábra2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem ablatív lézer a Lumenistől: ResurFX™

resurfxA ResurFX ™ nem ablatív lézer technológia Európában az első között érhető el az Aesthetica-ban, az FDA által 2013-ban lett jóváhagyva.

A nem-ablatív lézer alapvetően abban különbözik az ablatívtól (például CO2 lézer), hogy a bőr felületén nem okoz sérülést, ezzel kímélőbb eljárást tesz lehetővé. A nem-ablatív lézer egy koherens, nagyon szűk, meghatározott tartományban, adott hullámhosszú (1565 nm) fénynyalábot generál. Ezen a hullámhosszon az elsődleges kromofor a víz, a fetékanyag elszállításával érhető el az egyes bőrelváltozások (például lentigók, májfoltok) halványodása.
A ResurFX ™ újdonsága, hogy szabadalmaztatott intelligens szkennelési eljárásával a páciens bőrproblémájának leginkább megfelelő formában, intenzitással, és mennyiségben adja a kezeléshez használt energiát. Az intelligens, szabadalmaztatott COOLSCAN szkennelési technika a mikrosugarak leadása közötti hosszabb pihenőidővel csökkenti a kezelést követő bőrpír és ödéma kialakulásának kockázatát, növeli a páciens komfortérzetét a kezelés során.

ábra3(Coolscan kezelési alakzatok)

Az M22 ResurFX ™ technológiája egyedülálló a maga nemében, mert valóban frakcionált nem ablatív lézer.  Alkalmas valamennyi bőrtípus nem ablációs, frakcionált bőrmegújítására, az esetleges mellékhatások kockázatát minimálisra csökkentve, szinte felépülési idő nélkül biztosítja a mélyen fekvő szövetek regenerálódását, a fibroblasztok aktiválását, az új kollagének termelődését, a bőr teljes megújítását. Kiemelkedő eredményekkel kezeli a szemkörnyéki ráncokat, műtéti és aknés hegeket, újítja meg a bőr mélyebb rétegeit. Az eljárás eltünteni az arcról, a nyakról és a dekoltázsról az öregedésre utaló jeleket és a napsugárzás okozta bőrhibákat, ugyanakkor nem helyettesíti az arcplasztikát és a mély ráncok, a megereszkedett bőr kezelését célzó eljárásokat. Hatékonyan kombinálható egyéb M22 kezeléssel, szakember javaslata szerint.

ND:YAG Lézer

yagAz Nd:YAG lézer technológia a Lumenis berendezés részét képezi, ezzel biztosítva több probléma kezelését egyetlen platform segítségével.
A MSP (Multiple Sequential Pulsing) rendszernek köszönhetően a felhám hűtésével nagyobb energiafelhasználás mellett is lehetővé válik az egyes területek, valamint minden bőrtípus – így a sötét bőr – biztonságos kezelése is.

Az Nd:YAG lézer legfőbb tulajdonsága, hogy az infravörös hullámhosszhoz megfelelő energia kibocsájtására képes, egyenesen a bőr mélyére hatolva; ezt követően az erek hő hatására alvadásnak indulnak, majd szétbomlanak, végül fagocitózis útján távoznak. A lézersugár egy mesterséges kristály segítségével kerül előállításra, melyet egy rezonátorba épített magas intenzitású lámpa működtet. Az állítható időtartam és az adott terület célzottságára vonatkozó specifikációnak köszönhetően a berendezés képes a bőr legmélyebb szöveteinek felmelegítésére is, így a véredényekre és az érrendszeri elváltozásokra is hatással van.

A lézer energiája a bőr mélyebb rétegeiben nyelődik el, és lehetővé teszi a mélyebb, vaszkuláris sérülések, így például a seprűvéna és a hemangiómák, valamint a láb vénáinak kezelését is. Hatékonyságát a szövetekben hővé alakított energianyalábokkal fejti ki. Az eljárás során keletkezett hő hatással van az egyes érrendszeri elváltozásokra; mindezeken kívül a nem ablatív technológiának köszönhetően a bőr alatti régiókra is, serkentve a kollagén termelődést, ezzel javítva például arc területén elhelyezkedő, ér alapú elváltozásokat.

Tulajdonságok:

 • Hullámhossz: 1064 nm
 • Felhám védelme, biztonságos energiafelhasználás
 • Hatékonyan kezeli az érelváltozásokat
 • A sérülés mentes kezelésekről a berendezés hűtésért felelős rendszere gondoskodik

Q-kapcsolt ND:YAG Lézer

qkapcsoltA tetoválásban lévő festékanyagok tömör, színezett részecskékből tevődnek össze, melyek a pigmentált elváltozásokhoz hasonlóan célzott, kifejezetten erre a célra kialakított eljárással eredményesen eltüntethetőek.

A Q-kapcsolt lézer rendkívül magas energiaszinten, rövid hatóidővel bíró technológia. Az intenzív és gyors felmelegedés által kiváltott fényelnyelődés foto-termikus hatást idéz elő. Ahogy a kromofor (sejtben lévő színanyag) melegszik, hirtelen hőtágulást előidéző lökéshullámok keletkeznek, mely a lézerpisztoly használatakor pukkanó hanghatással jár. Az eljárás egyenletes energialeadással történik, melynek köszönhetően tehát a festék részecskéi felrobbannak, majd fokozatosan eltűnnek a bőrből, ezért szükséges a kezelések között 8 hetes pihenőindőt tartani. A Q-kapcsolt lézerrel törénő tetoválás eltávolítás más technológiákkal szemben (pl. Ruby vagy Alexandrit lézer) biztonságosabbnak bizonyul, ugyanis utóbbiaknál nagyobb valószínűségben fordulnak elő égési sérülések.

A foto-akusztikus technológia olyan erőhatást idéz elő, mely a festék pigmentek széttöredezését eredményezi. A kezelt pigmentek idővel egyre kisebbek lesznek, mígnem – a perifériás szövetek épségét biztosítva – a kezeléssorozat végeztével teljesen eltűnnek.

A lézer hatékonyságát egy cilinder nyaláb és  az 5 különböző nyílásmérettel rendelkező fej biztosítja, mellyel az egységes energiaátvitel biztonságosan és mellékhatások nélkül érhető el.

Tulajdonságok:

 • Hullámhossz: 1064 nm
 • Homogén energiaeloszlás, fokozott biztonság és hatékonyság a kezelések során
 • Speciális sugárnyaláb, mellyel csökkenthetőek a felhám sérülései, a szövet állományváltozása és a hegesedés kockázata

 


Rendben

A weboldal további használatával hozzájárul a sütik (cookie-k) alkalmazásához.
Ide kattintva kaphat bővebb információt a sütikről és a beállításaikról.

Rendben